false

Lär dig baka!

Eller bli bättre på att få till ett gott surdegsbröd – skaffa en djupare förståelse för varför det blir som det blir och inte alltid som du tänkt dig och lär dig att göra dina egna recept.

Under en helg går vi grundligt igenom hur du lyckas med brödbaket, genom att få en djupare förståelse för hur ingredienserna mjöl, vatten, salt och surdeg fungerar och hur vi kan utnyttja dem för att få till det resultat vi är ute efter. Som deltagare kommer ni alla att baka egna bröd och under tiden degarna jäser går vi igenom alla bakningens delar.

Första dagen handlar om att blanda degar, mata surdegar, ingredienser, gluten, vatten, luft, elasticitet och töjbarhet; att forma bröd, att jäsa bröd, knådning med mera. Andra dagen kommer vi baka av bröden som kalljäst sedan dag ett. Då går vi igenom snittning, ugnsvärme, ånga, skorpa, karamellisering och mycket annat.

Med kunskapen du får på kursen hos oss kan du ta brödbaket till en ny nivå och grundligt lära dig om en av de mest elementära kunskaper som finns; att baka sitt eget bröd.

Kurstillfälle 1

söndag 8 september kl 13-18 forts. måndag 9 september kl 18-21

Kurstillfälle 2

söndag 13 oktober kl 13-18 forts. måndag 14 oktober kl 18-21