Hör av dig!

Men om du har en fråga hittar du säkert svaret här.

Vanliga frågor

Vad är fredagsmunkar?

Varje fredag gör vi en unik munk med extra allt som bara finns den dagen. Den byts ut varje vecka och vi berättar på torsdagen vad veckans smak kommer vara. Kl. 08.00 läggs ett inlägg på Instagram och Facebook ut, och i samband med det öppnar vår beställningssida.

På fredagen släpper vi även munkar till butiken kl. 11 och kl. 15. Dessa kan inte förbokas utan det är först till kvarn. Kommer du runt de tiderna är det stor sannolikhet att få tag på munkar. Det säljer slut ibland, men vi försöker alltid göra så att det ska räcka till alla. Det är lite av en gissningslek så klart så vill du vara helt säker på att du får tag i munkar är det alltid bäst att förboka.

OBS. Det går endast att boka via vår beställningssida. Det går alltså inte beställa via telefon, och det går inte att beställa dagens fredagsmunk under fredagen.

Använder ni alkohol i er bakning?

Vi använder riktig saffran och lägger in den i alkohol för att få fram så mycket smak som möjligt ur den. All alkohol ångas bort i ugnen när vi gräddar bakverken.

Har ni veganska tårtor?

Ja det har vi! Vi säljer tårtor, bakelser och kondisbitar som alla är helt växtbaserade.

Vad har ni som är veganskt?

Hela vårt sortiment är växtbaserat. I standardutbudet kan du välja mellan våra munkar, croissanter, pains au chocolats, kanel- och kardemummabullar samt alla våra surdegsbröd. Ibland kommer det nya produkter som finns en kort period för att vi får tag på fina råvaror i säsong eller helt enkelt för att vi får ett infall och blir sugna på något. Skulle någon produkt inte vara växtbaserad skyltas detta noggrant. Du kan alltid fråga oss om innehåll i våra bakverk. Kika in på vår Instagram @bagerileve för att se aktuella variationer på sortimentet.

Har ni något glutenfritt?

Nej, det har vi inte – eftersom vi hanterar stora mängder mjöl i bageriet kan vi aldrig garantera att kontaminering inte sker.

För dig som inte är allergisk mot gluten, men tycker att gluten är jobbigt för kroppen att bryta ner, kan det vara bra att veta att vi bakar våra bröd med lång naturlig fermentering. Under den dygnslånga jäsningen bryts glutenet till viss del ner och blir mindre ansträngande för magen att smälta det. Detta i kombination med att vi använder mjöl med naturligt lägre glutenhalter ger bröd som är väldigt lättsmält.

Vad betyder det att ni "vänder på bröddygnet"?

Vi menar att nybakat bröd är ett av livets måsten, och ett sätt att göra det tillgängligt för fler är att baka en laddning bröd senare på eftermiddagen, när människor tar sig hemåt. På vardagarna har vi alltid nybakade surdegsbröd vid 15-tiden så du kan ta hem och njuta av varmt bröd till kvällsmaten. Bröden är utmärkta till frukost dagen efter också!

Öppettider

tisdag - fredag11-18
lördag9-16
söndag - måndagstängt

Kontaktuppgifter

Vill du beställa något går det fint att ringa till oss. Vi svarar i telefon tisdag-lördag hela dagarna om inget annat anges här.

Vi tar inte emot munkbeställningar på fredagar, bara fram till torsdag kväll. Det går inte att beställa via e-post.