Vad har ni för veganska bakverk?

Vi har alltid någon typ av bulle! Fyllningen i den har varierat efter tillgång och vad som är bra i säsong just nu. Hittills har det varit rabarber, äpple, persika och mandelmassa. Sen finns det munkar varje fredag och en lyxig chokladkaka med kolatopping alla dagar.

Vad betyder det att ni ”vänder på bröddygnet”?

Vi menar att nybakat bröd är ett av livets måsten, och ett sätt att göra det tillgängligt för fler är att baka en laddning bröd senare på eftermiddagen, när människor tar sig hemåt. På vardagarna har vi alltid nybakade baguetter och surdegsbröd vid 16-tiden så du kan ta hem och njuta av varmt bröd till kvällsmaten. Bröden är utmärkta till frukost dagen efter också!

Jag har hört att ni gör pizza här, stämmer det?

Nja, vi har haft pizzakvällar varannan torsdag sedan vi öppnade. Men nu är det uppehåll för pizzan till våren! Då är den tillbaka igen, så håll utkik då!

Har ni något glutenfritt?

Nej, tyvärr inte. Det är mycket mjöl i lokalen och skulle vara svårt att garantera att bakverken inte innehåller gluten om vi bakade utan.

… ni har inga typ bullar eller så?

Bullar, eller frallor, gör vi bara på lördagar eftersom vi tycker det hör till frukostmat! På lördagar öppnar vi kl 9 och har mer frukostsortiment (surdegsfrallor och brioche) än på vardagarna. Tanken på vardagarna är att göra surdegsbröd som håller flera dagar och funkar som frukostbröd hela veckan.

Jag har hört att ni gör veganska munkar?!

Jajemän! Varje fredag från 11 till slutsålt gör vi några hundra munkar som vi fyller med egenkokta säsongsanpassade krämer. De kostar 25 kr och smakar väldigt fint tycker vi.